Glen Carlou Zuid-Afrika

Glen Carlou ligt in Klapmuts op 45 minuten rijden van Kaapstad in het wijngebied Paarl, ten noorden van Simonsberg.In 1985 ontdekte Walter Finlayson, één van de meest prominente wijnmakers uit Zuid- Afrika, de potentie van het Estate en de 125 hectare wijngaard en noemde het ‘Glen Carlou’ als een eerbetoon aan zijn Schotse voorouders.

Sinds 2003 behoort Glen Carlou tot The Hess Family, bij Q-Vignes ook bekend van de Amalaya en Colomé wijnen uit Argentinië. De kracht van wijnhuis Glen Carlou klinkt eenvoudig: de natuur is hier nog altijd de bron voor de kwaliteit van de wijn. De missie van Glen Carlou’s vinoloog Johnnie Calitz is om een spectrum van kwaliteitswijnen te maken waarbij duurzaamheid, technische innovatie en sociale bezieling niet te onderschatten factoren zijn.

De serie ‘Haven’ van Glen Carlou is een duurzaam geproduceerde wijnserie, die alleen in Europa verkrijgbaar is. Het logo en de naam Haven houden verband met het aan het wijndomein grenzende opvangcentrum (‘Haven’, oftewel toevluchtsoort) voor leeuwen die in het wild met uitsterven worden bedreigd. ‘Hearing the lions roar’ hoort bij de ervaring van een bezoek aan Glen Carlou en het proeven van de wijnen ter plaatste. Van iedere verkochte fles van de Haven lijn maakt Glen Carlou een deel van de opbrengst over aan het naastgelegen Drankenstein Lion Sanctuary

Glen Carlou, ‘Haven – Chardonnay’ WO Coastal Region 2016

Dit is een ongelagerde Chardonnay die 6 maanden heeft gerijpt ‘sur lie’ dus op de eigen gisten. Hierdoor krijgt de wijn een vol, verfijnd karakter. In de geur indrukken van rode appels, peren en gebakken vijgen. De krachtige geur zet zich voort in de smaak want die is krachtig, rijp en vol met veel indrukken van steenvruchten, zoete rode appels, perzik en een beetje vanille room. De afdronk is fris en schoon met een fijne zuurgraad. Een heerlijk glas voor elke gelegenheid!


Glen Carlou, ‘Haven – Cabernet Sauvignon’ WO Coastal Region 2016

De ‘Haven – Cabernet Sauvignon’ staat voor een rijke wijn met zachte en elegante tannines. In de geur is hij warm, met verfijnd rood en zwart fruit en een klein beetje kruiden. In de smaak is hij krachtig, vol en romig met indrukken van zwarte bessen en hints van cederhout, kruiden, zoethout, kardemom en tabak. Een kleine luxe voor elke dag!

Nu ter introductie voor 8,50 per fles!

📦 Prijzen gelden bij aankoop van een doos van 6 flessen

Barramundi Australie

Barramundi is afkomstig uit de Murray Darling streek in Victoria waar twee van de grootste rivieren uit Australië bij elkaar komen. Zo zijn de wijngaarden verzekerd van een continue watertoevoer. Dat is maar goed ook want er valt nauwelijks regen in het groeiseizoen. In 1990 werd Barramundi voor het eerst op de Australische markt gebracht in twee blends met extravagante labels, gemaakt door de iconische Aussie Kunstenaar Ken Done. Twee jaar later kwamen deze wijnen in het Verenigd Koninkrijk op de markt. Zoals ze zelf aangeven: “We groeien sneller dan de snorharen op een hairy-nosed wombat.”Barramundi, Chardonnay-Viognier 2016

Geoogst in de koelte van de nacht om het frisse karakter te behouden. Licht strogeel van kleur met een levendige groene tint. Aroma’s van meloen, nectarine, abrikoos en oranjebloesem. De elegante smaak is fris met overheersende aroma’s van steenfruit, meloen en een finish van citroen. Heerlijk bij gegrilde garnalen, kipsalade en gepocheerde peren.Barramundi, Shiraz 2016

In de nacht geplukt om frisheid van de druiven te behouden. Traditionele fermentatie met 6 maanden rijping in Amerikaans eiken. Paarsrood van kleur. Intense aroma’s van pruimen, peper en specerijen. Fluweelzache tannines in de mond. Rijke aroma’s van donkere druiven, fruit cake en vanille. Ideale aanvulling bij aubergines, BBQ en biefstuk.

Nu €7,50 voor slechts €6,50 per fles!

📦 Prijzen gelden bij aankoop van een doos van 6 flessen.